0575-757043

Hypotheek ABC

Alle vaktermen die met een hypotheek te maken hebben voor u uitgelegd.

Hypotheek Bibliotheek

Onderstaand vindt u een begrippenlijst op alfabet ,waarbij stil wordt gestaan bij alle termen waar u bij het aanvragen van een hypotheek mee te maken krijgt.

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Rente

Hypotheekrente is de rente die u betaalt over uw hypotheek. Deze wordt berekend over het bedrag wat u nog uit hebt staan bij uw hypotheekverstrekker.

Renteopslag

Hypotheekverstrekkers rekenen een renteopslag als u meer risico loopt met de hypotheek. Deze opslag kan vaak vervallen als u (extra) aflost op uw lening.

Rentemiddeling

Bij rentemiddeling wordt de huidige hypotheekrente gemixt met de actuele hypotheekrente. De eventuele boete wordt dan uitgesmeerd in het nieuwe rentecontract.

Rentevaste periode

Bij het afsluiten van een hypotheek kunt u kiezen om de rente vast te zetten. Dan kan bijvoorbeeld voor 10 of 20 jaar. Hoe langer u de rente vastzet hoe hoger het rentepercentage zal zijn.

Renteverlies tijdens de bouw

Bij een nieuwbouwwoning wordt het volledige bedrag in het bouwdepot gehouden. Over dit bedrag ontvangt u rente. Naarmate de bouw vordert, wordt deze vergoeding steeds minder en gaat u meer hypotheeklasten betalen. Het verschil hiertussen wordt renteverlies tijdens de bouw genoemd.

Restschuld

Een restschuld ontstaat na verkoop van een huis. De openstaande hypotheekschuld is dan hoger dan de opbrengst van de hypotheek. De restschuld kan onder voorwaarden wel meegefinancierd worden in de nieuwe hypotheek.

0575-757043